home - doel - organisatie - symposium - concerten - crowdfunding

LAATSTE - MEDIA - NIEUWS


LAATSTE - MEDIA - NIEUWS


1
Op zondag 3 november zal er om 18.00uur bij Podium Witteman op NPO2 in zijn televisieprogramma een item zijn met en over Daan Manneke.
- Ralph van Raat speelt deel I, Quasi una Fantasia,  uit Grote Archipel, [2018] voor piano.
- Het kamerkoor Amsemble zingt één van Manneke’s vroegste werken Psaume 121[1962] en daarnaast één van zijn laatste koorwerken, de compositie Psaume XIX [2018]. Dit werk is opgedragen aan dit koor en haar dirigent/solist Benjamin Bakker.
- Beide composities zijn door Amsemble opgenomen op de CD Car ta voix est douce [2018].

2
Op dinsdag 5 november (17.00-18.00) - NTR op Radio4 - presenteert Willem Jeths -voormalig componist des Vaderlands- ‘Grote Archipel’ van Daan Manneke. In een interview met Hans Haffmans breekt Willem Jeths een lans voor dit veelomvattende muzikale eilandenrijk.

3
Op woensdag 6 november brengt de NTR de podcast uit ‘Een kathedraal van Klank’, waarin radiomaker Aletta Becker de componist volgt bij de totstandkoming van het Tweede Utrechter Te Deum, voor orgel en 3 koren.

4

Op 7 november zal er in dagblad Trouw een interview met Daan gepubliceerd worden... lees hier het interview

5
Op zondag 17 november (20.00-23.00) - Het NTR Avondconcert op Radio4 - staat geheel in het teken van de muziek en de persoon van Daan Manneke, die kort geleden tachtig jaar werd. Onder meer met een uitgebreid interview van presentator Wouter Pleijsier met de componist. Manneke geeft terugkijkend een toelichting op zijn werken die hij tot de belangrijkste rekent. Met opnames uit het radio-archief, van orkest/kooruitvoeringen tot kamermuziek.